През последната седмица след обявеното извънредно положение станахме свидетели на

...
През последната седмица след обявеното извънредно положение станахме свидетели на
Коментари Харесай

С колко са поскъпнали основни хранителни продукти?

През последната седмица след оповестеното изключително състояние станахме очевидци на всеобщо презапасяване с съществени храни. Зрители на NOVA алармираха за изкуствено завишаване на някои от стоките. Те настояват, че кутия от приспособено мляко, която до преди дни е могла да се откри за 32 лева, в този момент коства над 40 лева Някои от бурканчетата с детски пюрета са поскъпнали от 20 на 50 стотинки.

„ Цените са без изменение предвид на изключителното състояние. Търговците на едро обявиха, че няма да вършат гуляй по време на чума. Българската комерсиална общественост имат съответно държание – складовете им са цялостни, снабдяването тече обикновено. Има хора в търговията на дребно, които вземат решение да завоюват малко повече пари “, сподели пред камерата на „ Здравей, България “ ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов. Той добави, че българите не би трябвало да се тормозят за храната.

„ При плодовете и зеленчуците се получават вариации. Лимонът скочи с 82 стотинки, до момента в който при доматите през вчерашния ден имахме покачване, през днешния ден имаме внезапно намаляване. Може да следим и дефлационни процеси, защото има много артикули. Заведението за публично хранене не е на пазара и това понижа потреблението на много количество “, сподели още Николов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР