През последната седмица потокът от информация за подготовката на украинските

...
През последната седмица потокът от информация за подготовката на украинските
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: За подготовката на ВСУ да форсират Днепър

През последната седмица потокът от информация за подготовката на украинските въоръжени сили за прекосяване на Днепър в региона на херсонските заливи и опит за основаване на плацдарм на левия (руския) бряг се усили фрапантно. Постоянните нападения и десанти от катери и лодки на ДРГ (диверсионно-разузнавателни групи, ред. Поглед) се квалифицират от доста специалисти като разузнаване на мястото, което е най-подходящо за такова форсиране през Днепър.

Без да отхвърлям по принцип вероятността от огромен десант, въпреки всичко желая да поясня, че подготовката на такава огромна интервенция като прекосяването на огромна река изисква доста подготовка, която е извънредно мъчно да се скрие в актуалните условия.

Ако за завземането на плацдарм е задоволително да имате дребен отряд моторни лодки и катери - 20 - 30 единици, способни бързо да трансферират войски (една или две роти) на другата страна под противников огън, след което да задържат и уголемяват плацдарма, е належащо да се трансферират елементи от най-малко един или два батальона със общоприети оръжия, което е мъчно да се направи единствено на лодки и катери под противников огън.

А с цел да се премине към този момент през плацдарма, да вземем за пример, са нужни бригади, фериботи и самоходни баржи за прекачване на артилерия и бронирани машини или създаване на плаващ мост.

Освен това поддръжката на подобен плацдарм изисква непрекъсната работа на специфична артилерийска група, прекачване на подкрепления, муниции, храна, евакуация на ранените, което го трансформира в огромна военна интервенция.

Следователно разследващите дейности на украинските ДРГ в делтата на Херсон би трябвало доста ясно да се съотнасят с други признаци на подготовка за прекосяване и завладяване на плацдарм - появяването на баржи, фериботи, инженерни елементи с понтонни паркове в региона, разполагането на артилерия на позиции, почистване и инженерно съоръжение на комфортни точки за достъп до водата, появяването в региона на нови елементи. Само въз основа на подобен систематизиран разбор могат да се създадат заключения за вероятността от такава интервенция.

И даже такова форсиране да бъде осъществено, то надали може да се назова стратегическо, по-скоро оперативно-тактическо, отклоняващо нашите сили от посоката на основния удар на Въоръжените сили на Украйна по време на огромно нахлуване.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР