През последната седмица инфлацията в Русия достигна най-високото си ниво

...
През последната седмица инфлацията в Русия достигна най-високото си ниво
Коментари Харесай

Почивките в Турция повишиха значително инфлацията в Русия

През последната седмица инфлацията в Русия доближи най-високото си равнище от юли насам и загатва, че по-късно този месец централната банка може да усили още веднъж лихвите, написа Bloomberg.

През седмицата до 29 ноември потребителските цени се повишават с 0,46 % — два пъти по-бързо от регистрирания през миналата седмица растеж, по данни на Федералната работа за държавна статистика. Агенцията показва, че покачването се дължи на по-скъпите храни, спада на рублата и растежа на цените за отмора в Турция към Нова година.

Министерството на стопанската система показва, че инфлацията доближава 8,38 % на годишна база. Ведомството цитира 55 % нарастване на цените за отмора в Турция — известна дестинация за руснаците — като главен мотор.

Във вторник гуверньорът Елвира Набиулина съобщи, че централната банка ще обмисли нарастване на лихвите със 100 базисни пункта на идната среща, която ще се организира на 17 декември. От началото на годината лихвите бяха нараснали с 325 базисни пункта, само че инфлацията остава два пъти над задачата от 4 %.

Миналата седмица президентът Путин уточни галопиращите цени като сериозен проблем.
 Висока смъртност, липса на чужденци: И в Русия няма кой да работи
Висока смъртност, липса на чужденци: И в Русия няма кой да работи

" Недостигът на работна ръка продължава да се въздейства от високата смъртност измежду съветското население ", споделя управител в една от най-големите вериги
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР