През последната седмица Alfa Romeo е много актуална. Вече две

...
През последната седмица Alfa Romeo е много актуална. Вече две
Коментари Харесай

VW ще трансформира SEAT в конкурент на Alfa Romeo

През последната седмица Alfa Romeo е доста настояща. Вече две компании я употребяват като мерило, което да бъде надминато. Първо босовете на Hyundai оповестиха, че желаят бъдещите им модели да оферират дизайн, който да е „ по-секси” от този на италианската компания. Сега на ред е Херберт Диес, огромният човек във Volkswagen Group, който счита, че SEAT би трябвало да се трансформира в директен съперник на Alfa.

"Млада, спортна, мечтана, прочувствена – по този начин нареждаме SEAT малко по-високо,” разяснява Диес пред Automotive News неотдавна. "Днес, SEAT разполага с доста по-добър продуктов микс от преди няколко години, което оказва помощ на марката да се радва на най-младите клиенти в Групата. Вярвам, че тази марка разполага с доста огромен капацитет.”

Главният изпълнителен шеф на VAG желае SEAT да притегля младите, които не си спомнят славните дни на Alfa Romeo. Ето за какво испанската компания ще разшири моделната си гама и ще притегля нови за марката клиенти.

"За хората на нашата възраст това е фантастична марка, само че откогато се помня Alfa върви надолу, " прибавя Диес. “Попитайте 25-35-годишните хора за Alfa, те нямат концепция какво е Alfa.”

Диес желае да препозиционира испанската компания в портфолиото на Volkswagen Group. Volkswagen ще остане главният дирек, а Skoda ще продължи да бъде малко по-евтината опция на немската марка. SEAT ще поеме ролята на по-спортното отделение, изключително с неотдавна оповестената обособена спортна марка Cupra.

В момента SEAT е на финалната права за продуктовото лансиране на третия си SUV модел, спортният Terraco, който ще бъде пуснат по-късно тази година. Той ще е по-вълнуващият братовчед на Skoda Kodiaq, с който споделя платформата и моторната гама. В взаимозависимост от пазара, клиентите ще имат избор от 1,5- и 2,0-литрови TSI турбо бензинови мотори, както и 2,0-литров дизел.

Като удостоверение на възхода на испанците идва фактът, че за първите шест месеца на годината SEAT регистрира растеж на оперативната облага от цели 63% по отношение на същия интервал на предходната година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР