„През последната година има проблем с прилагането от страна на

...
„През последната година има проблем с прилагането от страна на
Коментари Харесай

Асоциация настоява за оставката на шефа на НЗОК

„ През последната година има проблем с използването от страна на НЗОК на чл.5 от Закона за бюджета на НЗОК и работещите в болничните аптеки помощник-фармацевти не получават плануваните спомагателни средства от 360 лева месечно за интервала на епидемиологичната обстановка”, се показва в позицията на организацията.

Помощник-фармацевтите показват безапелационното си противоречие с държанието на НЗОК. От там показват, че одобряват дейностите й досега като произвол над помощник-фармацевтите, работещи в болничните аптеки, жестоко тъпчене на волята на законодателя, дискриминационно и неравно отнасяне към експерти, работещи в идентична нездравословна среда.

От НЗОК дадоха отговор, че в Закона за бюджета на НЗОК е посочено, че за периода на оповестена изключителна епидемиологична конюнктура заради епидемиологично разпространяване на заразна болест посредством трансфер от централния бюджет по бюджета на НЗОК се обезпечават средства на изпълнителите на болнична здравна помощ за погашение на спомагателни трудови хонорари на медицинския личен състав за всеки месец. За лекари се изплащат 600 лева, за магистър-фармацевти, работещи в болнични аптеки - 600 лева, допълниха от НЗОК, базирайки се на законовите текстове.

„ НЗОК няма законови учредения да заплаща на помощник-фармацевтите средства за периода на оповестената изключителна епидемиологична обстановка”, допълниха от институцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР