През последната година Advanced Micro Devices сериозно оживи пазара на ...

През последната година Advanced Micro Devices сериозно оживи пазара на

Процесорът AMD Athlon 200GE ще има две ядра и графика Radeon Vega

През последната година Advanced Micro Devices съществено оживи пазара на десктоп процесори и показа почтени аналози в действителност на всички процесори на Intel. Изглежда че в този момент е пристигнал редът на бюджетните серии Celeron и Pentium.
Още предишния октомври се появи информация, че AMD не има намерение да се отхвърля от марката Athlon. Към сегашен ден под това име към момента излизат няколко десктоп процесора с тази много остаряла архитектура. Но те ще бъдат сменени от новите хибридни процесори от семейството Raven Ridge.В базата данни на SiSoftware се появи десктоп процесора Athlon 200GE от семейството Raven Ridge. Това е хибриден процесор с две физически ядра с поддръжката на многопоточна работа и тактова периодичност 3,2 GHz. Чипът разполага с 4 MB кеш памет от трето равнище и графично ядро Radeon Vega с незнаен към този момент брой изчислителни блокове.

От показаните механически характерности може да се допусна, че APU Athlon 200GE е подобен с мобилния процесор Ryzen 3 2200U (2 ядра/4 потока, 2,5-3,4 GHz, Radeon Vega 3), обявен първоначално на месец януари. Появиха се отзиви, че с потреблението на марката Athlon компанията не желае този слаб чип да се асоциира с процесорите Ryzen, десктоп версиите на които имат по четири физически ядра.

Източник: kaldata.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg