През последната една година „хюга“ успя да завладее не само

...
През последната една година „хюга“ успя да завладее не само
Коментари Харесай

Хюга - познатият уют на душата и дома, който ни обгръща

През последната една година „ хюга “ съумя да завладее освен скандинавските сърца на датчаните, само че и на доста от вас. Изкуството за спокоен, комфортен метод на живот се крие зад думата “hygge”, която е с норвежки генезис.

Онази философия на живот, в която на респект са дребните, само че значими елементи, които вършат всекидневието и дома ни пространство на релакс, топлота и наслаждение. Всичко това и oще доста други дребни щастливи детайли образуват хюга и щастливия метод на живот.

И макар че хюга е положение на духа, то се реализира с дребни, само че извънредно значими елементи, на които би трябвало да обърнем внимание в нашия апартамент, с цел да се трансформира той в действителност в дом, а не просто място за живеене.

Първата стъпка може да ви се коства много скучна, само че повярвайте – извънредно значима е! За да постигнете хюга, би трябвало домът да бъде измит. Да, може би не е нужно да бъде спретнат, тъй като доста хора откриват удоволствието и вдъхновението в креативния безпорядък, само че чистотата е нещо, с което никой не прави компромис.

 спалня тест легло iStock

След като към този момент първата стъпка е изпълнена, идва ред на много по-вълнуващата част – обзавеждането. Всичко, което е меко, пухкаво и носи топлота, може да ви помогне да постигнете хюга вкъщи. Одеяла, възглавници и всевъзможни сходни аксесоари ще стоплят освен тялото, само че и душата ви. (Да, бухнал и носещ топлота може и да вашият домакински любим, само че дребна декоративна възглавничка или мек килим в обичаните ви цветове носят бонус хюга точки ).

Светлината е друго нещо, което датчаните мощно имат вяра, че може да сътвори хюга чувството на спокоен живот – и са изцяло прави. Красиви свещи или осветяване, което може да контролирате съгласно желанията си, са неща, които ще подарят на дома ви това прелестно чувство, че в краят на деня ще си бъдете у дома, където уютът е обезпечен.

Няма една единствена формула, по която да постигнете хюга вкъщи, по тази причина идват на помощ другите аксесоари, които биха ви предиздвикали да се почувствате удобно и да се отдадете на цялостна приятност у дома – за едни това може да е хубав сервиз за чаши, в който да пият обичаната си топла напитка, за други - декоративни предмети за креативния ъгъл в дома, а за трети това може да са даже уреди, с които да реализират уют и успокоение.

 хороскоп кафе пролет iStock

Философията на скандинавския метод на комфортен и спокоен живот не се крие единствено в предметите – от голяма важност е и компанията, с която ще споделите това наслаждение. А с цел да създадете комфорт освен за себе си, само че и хората към вас – семейство, деца или пък другари – е добре да помислите кое е това, което те харесват и желаят да имат в дома.
 image2_16x9.png Сезонът на Телеца носи креативност и положителна сила: какво да очаквате съгласно зодията На фокус
Малките домашни дарове, които да подарите на обичаните си хора, без да е нужно да чакате Коледа или различен специфичен мотив, сигурно ще донесат хюга чувството вкъщи ви. Щастието и усмивките на лицата им ще направи дома ви още по-топъл, ярък и комфортен.

Хюга е положение на духа, по тази причина открийте кое е това, което ви кара да се чувствате щастливи вкъщи, и си го подарете. Радостта от дребните неща вършат живота и всекидневието ви същински значими. А кое е вашето нещо за пълноценно хюга чувство?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР