През почивните дни ще бъде слънчево и топло, валежи не

...
През почивните дни ще бъде слънчево и топло, валежи не
Коментари Харесай

Горещи почивни дни, от понеделник валежи и гръмотевици

През почивните дни ще бъде слънчево и топло, превалявания не се чакат, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В събота температурите ще бъдат сред 29 и 34 градуса. В неделя ще бъде още по-горещо и температурите тук-там ще доближават 37-38 градуса. За региона на София дневната температура се чака да бъде към 34 градуса.

Новата седмица ще стартира с краткотрайни превалявания и гръмотевици в следобедните часове. В понеделник температурите ще се намалят и ще бъдат сред 28 и 33 градуса. Във вторник се чакат слаби валежи и гръмотевици в следобедните часове над западните и централните региони. Максималните температури ще бъдат сред 28 и 35 градуса, тук-там в Южна България до 37 градуса.

В сряда – 10 юли, от запад на изток ще премине циклон, който ще донесе поройни дъждове и гръмотевични стихии, както и намаляване на температурите. Преди обяд превалявания се чакат над Западна България. В ранния следобяд ще има гръмотевични стихии и над Централна България, а в късния следобяд и вечерта се чакат порои и стихии в Южна и Югоизточна България. Особено интензивни ще бъдат явленията в Южна България в регионите на Стара Загора, Харманли, Свиленград, Пловдив, както и в Шумен, Сливен и Карнобат. Късно вечерта ще има значителни превалявания и гръмотевични стихии над Черноморието, изключително интензивни порои се чакат към Варна, а през нощта против четвъртък и в Бургаска област. След преваляванията ще се намалят и температурите, като в четвъртък ще бъдат сред 20 и 25 градуса. От петък времето ще се стабилизира, а температурите постепенно ще стартират да се покачват. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР