През почивните дни повечето от нас се отдават на релакс.

...
През почивните дни повечето от нас се отдават на релакс.
Коментари Харесай

7 неща, които да правите в неделя за добър старт на седмицата

През почивните дни множеството от нас се отдават на релакс. Неделя е един от най-мързеливите дни от седмицата. Тогава е моментът, в който не ни се прави нищо друго с изключение на да се излежаваме и да тръпнем в смут от приближаващия понеделник, написа az-jenata.

Починали сме си уместно и заспиването вечер е много мъчно. Още по-трудна за понасяне става и понеделнишката заран.

Всъщност неделята е доста значим ден от седмицата. С някои потребни практики тя може да се трансформира в централен ден, който да ви даде насочна точка за справяне с идващите 5 работни дни от седмицата.

Ако управлявате неделята си по верния метод, ще сте доста по-продуктивни и проведени през цялата седмица. Ето какво би трябвало да вършиме в този финален почивен ден.

Направете някои подготовки

Помислете за това, че в натовареното всекидневие през седмицата ще имате да подготвяте и 5 вечери за фамилията. Това наред с шетането у дома, гледането на децата (ако имате такива) и времето персонално за себе си, е голям стрес за организма.

Помогнете си с някои от менютата още от неделя. Пригответе някои ястия, които могат да устоят по-дълго в хладилника. Напазарувайте по лист за идните дни, с цел да си помогнете и в приготвянето на нещо бързо и елементарно през седмицата.

Измислете си антистрес табиет, който да спазвате в неделя

Такъв табиет може да е медитацията, йога, разходка в парка, масаж, вървене на планина – каквото и да е. Важно е единствено да ви доставя задоволително положително въодушевление и да ви освобождава от напрежението.

Настройте си време за лягане и се придържайте към него

След като сте се наспали хубаво през уикенда идва време за лягане в неделя вечер. Много постоянно не можете да заспите до късно през нощта или в случай че заспите се будите по няколко пъти. За да привикнете към здравословен сън даже в неделя вечер, настройте си час за лягане и гледайте да не го прекрачвате. Така ще стартирате доста по-лесно през първия ден от седмицата.

Направете си бърз лист със задания за извършване през седмицата

Той ще ви помогне да организирате по-добре натоварените си дни през седмицата, с цел да свършите всичките си задължения.

Водете си мемоари в календара

Нормално е да забравите някои от уговорките си в затрупаното от задачки всекидневие. Затова се възползвайте от опциите на модерните технологии. Записвайте си всичко в електронния календар на устройството ви. Той ще ви припомня за това, което би трябвало да свършите в избран ден. Направете това в неделя.

Насрочете си време и за тренировки

Не забравяйте, че би трябвало и да се упражнявате. В неделя обмислете в кои от дните ще ви е комфортно да посетите обичаната си спортна зала. Достатъчно е да насрочите 3 тренировки. Те ще са вашите опорни точки. Ако намерите в допълнение време още по-добре.

Излезте на разходка

Стига времето да го разрешава, неделя е денят, в който наложително би трябвало да си оставите време за разходка на въздух измежду природата. Тази процедура дава най-вече сила и положително въодушевление през седмицата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР