През периода 3 - 9 август са извършени 252 инспекции

...
През периода 3 - 9 август са извършени 252 инспекции
Коментари Харесай

Над 250 проверки по заведенията във Варна са извършени от РЗИ

През интервала 3 - 9 август са осъществени 252 инспекции от чиновници, осъществяващи държавен здравен надзор.

 

Във връзка със възбраната за продажба на алкохолни питиета на лица под 18 години, чиновници при РЗИ-Варна са направили 11 инспекции, не са установени нарушавания, написа moreto.net.

Извършени инспекции за съблюдаване възбраната на тютюнопушенето в закрити публични места, в това число публичния превоз, закритите работни пространства и на някои открити публични места – 163 бр. Няма установени нарушавания. Издадени са пет наставления на обекти с публично предопределение за наложителни хигиенични и противоепидемични ограничения. 

Във връзка със съблюдаване условията от Закона за отбрана от шума в околната среда, по отношение на недопускане на озвучаване на откритите елементи на обектите в интервала от 23:00 до 07:00 часа (насочен контрол) взаимно със чиновници на ОД на МВРВарна са тествани 18 заведения в гр. Варна. Пет от обектите не са работили по време на инспекциите, в 12 обекта не са установени нарушавания, а в един обект се установи озвучаване на откритите елементи на заведението след 23,00 часа и е връчено наставление. Във връзка с предпазен надзор от Закон за отбрана от шума в околна среда са осъществени 4 инспекции. През отчетния интервал в отдел „ Държавен здравен надзор “ са постъпили 3 сигнала, 2 тъжби и 1 питане по ел. поща, като е стартирана процедура по инспекция и отговор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР