През първото тримесечие на 2023 г. японските компании не са

...
През първото тримесечие на 2023 г. японските компании не са
Коментари Харесай

Основната стока, която Русия сега внася от Япония

През първото тримесечие на 2023 година японските компании не са доставили нито един нов автомобил в Русия, само че износът на използвани коли върви добре и надвишава индикатора за същия интервал на предходната година с съвсем 40%. Това заяви за ТАСС японски специалист, поискал анонимност, който е добре осведомен със обстановката при двустранната търговия.

" Износът на използвани коли от Япония за Русия върви добре. По отношение на покупките на използвани коли, Русия е надалеч пред други страни, които също ги внасят ", споделя той.

Според информацията, предоставена от специалиста, през първото тримесечие на 2023 година (януари-март), в Руската федерация са доставени съвсем 49 хиляди използвани японски автомобила. Това е с 39,9% повече, по отношение на първите три месеца на предходната година.

По думите на източника, за цялата 2022 година от Япония са изпратени за Русия съвсем 205 хиляди използвани коли. Това е с 33,5% повече от миналата 2021 година. " Употребяваните коли към този момент са главния артикул на японския експорт за Руската федерация, те съставляват 41,4% от общия размера на износа за 2022 година ", отбелязва специалистът.

По отношение на доставките на използвани коли от Япония, Русия е отпред, изпреварвайки веднъж и половина вторите по този индикатор - Обединени арабски емирства (ОАЕ), където през 2022 година са доставени съвсем 129 000 японски използвани коли. Трето, четвърто и пето място заемат надлежно - Нова Зеландия, Танзания и Кения.

По публични данни, износът на Япония за Русия през 2022 година като цяло е намалял с 40,7% по отношение на миналата година и възлиза на съвсем 4,7 милиарда $. За същия интервал, вносът на Япония от Русия нараства със 7,7%, до съвсем 15,2 милиарда $. Основната причина за това е внезапното нарастване на цените на енергийните запаси на интернационалните пазари.
 Най-популярните в Русия марки съвсем нови коли и тяхната цена
Най-популярните в Русия марки съвсем нови коли и тяхната цена

Запазените коли на възраст до 3 години нарастват
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР