През първото тримесечие на 2022 г. средната цена на квадратен

...
През първото тримесечие на 2022 г. средната цена на квадратен
Коментари Харесай

Тук цените на панелките удариха тавана

През първото тримесечие на 2022 година междинната цена на квадратен метър жилищна повърхност в панел в Будапеща се е нараснала с 260 EUR по отношение на същия интервал на предходната година. Средната цена на жилище към този момент е 93 500 EUR, а цената на квадратен метър е 1750 EUR, сочат данните на компанията Duna House.

Апартаментите в панелни къщи в унгарската столица от дълго време са известни. Купувачите са привлечени от положителното местонахождение, необятния избор на повърхност и обстоятелството, че панелният апартамент е най-достъпният вид жилище за първи път, което може да бъде ремонтирано относително бързо и елементарно, в случай че е належащо.

„ Търсенето на панелни жилища остава мощно. От крайната оповестена цена купувачите съумяват да договорят отстъпка приблизително единствено 3% от страната на Буда и 2% от страната на Пешт. В 10% от покупко-продажбите купувачите наддават за жилището, като по този метод леко покачват крайната цена. Виждаме от ден на ден покупко-продажби с цена на квадратен метър от 800 000-900 000 HUF (2 100-2 400 EUR), което беше типично за тухлени жилища в центъра на града”, споделят специалистите на компанията.

Най-голям брой жилища в панелни къщи през първото тримесечие са продадени в региони XI, XIII, XIV и III, като Angjalfeld е най-скъпият регион. Средната цена в квартал XIII е 113 250 EUR спрямо най-евтиния регион XVIII, където цената е приблизително 79 000 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР