През първото тримесечие на 2022 г. общият индекс на оборота

...
През първото тримесечие на 2022 г. общият индекс на оборота
Коментари Харесай

Транспортните услуги бележат ръст в оборота си през първото тримесечие на 2022 г.

През първото тримесечие на 2022 година общият показател на оборота за бранш " Транспорт, депозиране и пощи ", изчислен от сезонно изгладени данни, се усилва с 9.6% по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година. Това демонстрират предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ).

Ръст се следи при всички действия, като той е максимален при " Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза " - със 17.8%, и " Сухопътен превоз " - със 7.3%.

През първото тримесечие на 2022 година общият показател на календарно изгладените данни на оборота в бранш " Транспорт, депозиране и пощи " е с 26.8% над нивото на същото тримесечие на 2021 година. Съществен растеж е регистриран при " Въздушен превоз " - с 52.8%, и " Складиране и обработка на товари, спомагателни действия в превоза " - с 46.4%.
 Снимка 575257
Източник:

При други бизнес услуги максимален растеж по отношение на предходното тримесечие е регистриран при " Други професионални действия " - с 15.7%, и " Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации " - с 13.3%, до момента в който най-голямо понижение се следи при " Дейности по разчистване " - с 5.6%, и " Юридически дейности; Счетоводни и одиторски действия, данъчни консултации; Консултантски действия в региона на ръководството " - с 4.8%.

Припомняме, че предходната седмица превозвачите и. Те упорстват за унищожаване на биодобавката в горивата, премахването на акциза, одит на тол системата и уголемение на обсега на субсидираните транспорти.
 Превозвачите излизат на митинг
Превозвачите излизат на митинг

Градски превоз, таксиметрови водачи и автомобилни превозвачи се включват в демоннстрациите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР