През първото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите

...
През първото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите
Коментари Харесай

По данни на НСИ: Най-много разходи за труд се правят в здрав...

През първото тримесечие на 2021 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 4.9 % по отношение на първото тримесечие на 2020 година. В промишлеността е записано понижение с 0.4 %, до момента в който в услугите и в строителството нарастването е надлежно с 3.5 и 9.4 %. Това сочат предварителните данни на Националния статистически институт.

По стопански действия през първото тримесечие на 2021 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Хуманно опазване на здравето и обществена работа “ - с 25.4 %, „ Държавно ръководство “ - със 17.8 %, и „ Административни и спомагателни действия “ - с 10.4 %. Най-голямо понижение на общите разноски за труд е записано в „ Хотелиерство и ресторантьорство “ - с 9.8 %, „ Операции с недвижими парцели “ - с 4 %, и „ Транспорт, депозиране и пощи “ - с 2.4 %.

През първото тримесечие на 2021 година по отношение на първото тримесечие на 2020 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 5.4 %, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 2.1 %.

По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 26.1 % за „ Хуманно опазване на здравето и обществена работа “ до -9.2 % за „ Хотелиерство и ресторантьорство “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР