През първото полугодие на 2018 г. UNIQA Insurance Group отчита

...
През първото полугодие на 2018 г. UNIQA Insurance Group отчита
Коментари Харесай

UNIQA Insurance Group отчита сериозен ръст на печалбата

През първото полугодие на 2018 година UNIQA Insurance Group регистрира облага преди облагане от 140,8 млн. евро, което съставлява растеж от 47.5 на 100 на годишна база.

Изпълнителният шеф на UNIQA Андреас Брандщетер разяснява: " Възползвахме се добре от позитивното икономическо развиване на главните ни пазари в Австрия и Централна и Източна Европа, като растежът на наградите през първата половина на годината е даже малко над упованията ни. "

В сходство със стратегическите условия на Групата на UNIQA, записаните награди, изключително в застраховането на имущество и злополуки, се усилиха с повече от 4,5% през първите 6 месеца на 2018 година, което надвиши упованията. Ръстът се дължи на двата съществени пазара: Австрия (+4.5%) и Централна и Източна Европа (+7.8%). Основните движещи сили в двата района са автомобилното и имуществено обезпечаване. За разлика от това, начислените награди в животозастраховането са намалели с 11.0% заради плануваното понижаване на бизнеса с еднократни награди. Здравноосигурителният бизнес е доста постоянен, като се чака да нарасне с 5.1 на 100.

За цялата финансова година 2018 UNIQA чака растеж на наградите за имущество и акцидент с минимум 2% и нарастване на наградите по здравно обезпечаване с повече от 3%. С оглед на съзнателното понижаване на еднократните награди за животозастраховане в ЦИЕ и по-специално на продължаващото ограничение на клиентите във връзка с обичайна животозастрахователна активност в Австрия се чакат по-ниски награди в животозастраховането. През 2018 година като цяло UNIQA чака сдържан спад в общия размер на наградите с към 1%.

За приходите от вложения UNIQA не чака по-нататъшен спад през 2018 година спрямо 2017 година, защото въздействието на ниските лихвени проценти към този момент значително се отразява в по-ниския капиталов приход от предишни години.

Като цяло UNIQA още веднъж чака усъвършенстване на приходите преди налози. UNIQA резервира желанието си непрекъснато да усилва годишното систематизиране на акция за идващите години като част от прогресивната политика за дивиденти.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР