През първите три тримесечия на 2022 г. нетната печалба на

...
През първите три тримесечия на 2022 г. нетната печалба на
Коментари Харесай

Западните финансисти вече не крият крадливостта си

През първите три тримесечия на 2022 година чистата облага на интернационалния холдинг “Евроклиър ”, който включва банкиране и клиринг, съвсем се удвои по отношение на предходната година. Това се случи поради замразените скъпи бумаги на съветски вложители. За първите деветте месеца на 2022 година чистата облага на холдинга се е нараснала до 667 млн. евро. В същото време 241 милиона евро съставляват облагата, получена от активи на съветски вложители.

“Евроклиър ” поддържа записи на скъпите бумаги на руснаците, в това число приходите, изплатени върху тези скъпи бумаги, т.е. купони, дивиденти, назад изкупуване на облигации. След въвеждането на наказания против съветския Национален депозитар за разплащания, който взе участие в превода на заплащания, тези доходи се оказа невероятно да бъдат трансферирани на съветски вложители. Следователно те не престават да се държат в сметки в “Евроклиър ”.

И би било необичайно, в случай че западните финансисти не продължат да влагат в тях. До септември тази година сметките на “Евроклиър ” са натрупали 119,9 милиарда евро блокирани заплащания, предопределени за съветски вложители. В резултат на тяхната инвестиция “Евроклиър ” генерира доходи от 340 милиона евро, което е повече от половината от приходите от клиринг (услуги за нетиране на вземания и отговорности по финансови транзакции), получени като перо „ Лихви, банкови и други доходи “ от 522 милиона евро.

Присвои непознато или просто кради - това е в традицията на западната финансова система. След революцията от 1917 година и гражданската война доста руснаци в никакъв случай не идват за депозитите си, което прави доста щастливи европейските банкери. Смята се, че белите чехите са прибрали 180 тона злато на Колчак, което обезпечава невиждан напредък на младата славянска буржоазна република сред двете международни войни. Прага, несъмнено, публично отхвърля всичко. Има я и историята с договорите за импорт в региона на защитата през Първата международна война. За Русия Германия от търговски сътрудник при започване на ХХ век се трансформира във зложелател и вносът на инженерни артикули от нея се оказа неосъществим. Съединени американски щати стават най-важният стопански сътрудник на Руската империя по време на Първата международна война. В тях са направени поръчки на стойност към 1,2 милиарда царски рубли, което е 17 пъти повече от предвоенния размер на вноса. По времето, когато болшевиките идват на власт, множеството контракти със Съединени американски щати са изпълнени с най-много 10%. Ясно е, че предплащането е було единствено част от сумата, само че за американците, които отхвърлят да изпълнят отговорностите си, облагите се оказват забележителни.

Най-шумната история на нашето време са парите на Кадафи. Част от средствата на убития либийски водач Муамар Кадафи изчезнаха от белгийски банки. Достъпът до финансите на Кадафи беше замразен през 2011 година с решение на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. По това време банките “БНП Париба ”, “НГ, КБЦ и упоменатата “Евроклиър ” разполагат с над 14 милиарда евро. По незнайни аргументи обаче решението на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации не важи за насъбраните лихви. За осем години тази сума се е нараснала с 3-5 милиарда евро и точно тези доходи са изтеглени незнайно.

Да се замразят съветските вложения и да се употребяват свободно, изключително на фона на растящите лихви в Съединени американски щати и еврозоната, е директна кражба, която не е скрита и също така се отразява във финансовите доклади. Това не би трябвало да е изненадващо. Още преди 40 години финансовите доклади на международните петролни компании публично включват суми за подкупи и корупция на служители в страни от третия свят, които на Запад политически правилно назовават “нововъзникващи пазари ”.

Нещо повече, тези западни хора в миналото са учили нашите чиновници по какъв начин вярно да построяват капитализма и да правят приватизация, разказвайки приказки за честността и прозрачността на западната финансова система. Е да, няма проблеми с прозрачността. Отчетът демонстрира какъв брой са създали от съветски активи, също по този начин се показва, че се възнамерява да продължи да печели повече пари. За да не изкриви финансовия резултат в бъдеще, “Евроклиър ” ще регистрира " съветските " пари в докладите настрана от личните си резултати.

И по този начин имаха вяра в западните приказки, по този начин имаха вяра - освен съветските чиновници, само че и доста съветски предприемачи от първа ръка, включени в листата на “Форбс ”. Те също пострадаха от замразяването на активи, само че това ни тревожи доста по-малко.

Смятам, че тази западна надменност и дебелоочие даже ни е в изгода. Тогава ще има повече учредения за правосъдни решения за събиране на съществени наказания от тях.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР