През първите три месеца на войната в Украйна броят на

...
През първите три месеца на войната в Украйна броят на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: За три месеца в Украйна загубите на Русия са колкото за 9 години в Афганистан -

През първите три месеца на войната в Украйна броят на починалите в Русия евентуално е същият като този на Съветския съюз по време на деветгодишната му война в Афганистан.

Това се споделя в ежедневния обзор на английското разузнаване за войната, който разгласява министерството на защитата в Лондон.

Комбинация от неприятна тактика и лимитирано въздушно прикритие, както и липса на еластичност и отборен метод, са част от аргументите за неуспеха на съветската войска в Украйна, считат специалистите. Според английското разузнаване в хода на войната тези неточности са повтаряни неведнъж, което е довело до многочислени жертви измежду нашестствениците.

Руската общност в предишното е била сензитивна към загубите, понесени по време на войни. Следователно, с повишаването на броя на жертвите в Украйна, загубите ще станат по-очевидни, а публичното неодобрение от войната и желанието да я изразят може да се усилят, показват експертите от Лондон.

Според данните на Министерството на защитата на Украйна досега на фронта са починали към 29 200 съветски бойци. В това число не влизат ранените и пленените. ВСУ към този момент са унищожили 1293 съветски танка, 3166 бойни бронирани машини, 604 артилерийски системи, 201 реактивни системи за залпов огън, както и 93 системи за противовъздушна защита. Освен това свалените съветски самолети в Украйна са 204, а хеликоптерите - 170. Поразените кораби и катери на Черноморския флот са 13, измежду които и крайцерът Москва.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР