През първите три месеца на годината пътнотранспортните произшествия с участието

...
През първите три месеца на годината пътнотранспортните произшествия с участието
Коментари Харесай

МВР отчита спад на инцидентите с дрогирани и пияни шофьори

През първите три месеца на годината пътнотранспортните катастрофи с присъединяване на водачи, при които е открито съществуване на алкохол или наркотични субстанции, са намалели, а контролната активност се е повишила. Това съобщи пред публицисти основен контрольор Лъчезар Близнаков от Главна дирекция „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи, който взе присъединяване в акция на пътни служители на реда на Автомагистрала " Хемус " против нарушителите на пътя.

Главен контрольор Близнаков посочи, че за първото тримесечие на тази година, при инспекции на 349 участници в транспортни катастрофи в страната е открито съществуване на алкохол или наркотични субстанции. По думите му има понижение с девет на 100 по отношение на същия интервал от предходната 2022 година.

Днешната акция по инспекция на водачи е част от националната акция „ С избистрен разум зад кормилото “, чиято цел е предварителна защита на пътните катастрофи, провокирани от пияни и дрогирани водачи. Съвместната самодейност е на Българската петролна и газова асоциация в партньорство с Министерството на вътрешните работи, Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР