През първите два месеца на годината китайската икономика се представя

...
През първите два месеца на годината китайската икономика се представя
Коментари Харесай

Китайската икономика започва годината неочаквано силно

През първите два месеца на годината китайската стопанска система се показва неочаквно мощно, с помощта на промишленото произвеждане, дълготрайните вложения и продажбите на дребно, демонстрират данните на Националното статистическо бюро на Китай (NBS).

Индустрията покачва продукцията си за януари и февруари със 7,2% по отношение на първите два месеца на миналата година. Очакванията бяха за много по-скромно нарастване от 6,2% и след напредък с 6,6% през декември 2017-а година.

Публикуваните през днешния ден данни от NBS за дълготрайните вложения също демонстрират по-силен от предстоящото напредък. През първите два месеца на годината те набъбнаха със 7,9% по отношение на година по-рано при осреднена прогноза за покачване със 7%.

 Китай разгласи революционни промени на държавното управление
Китай разгласи революционни промени на държавното управление

Сливат се регулаторни органи, основават се нови министерства

Бизнес вложенията в частния бранш се покачват с 8,1% след 6% растеж за 2017 година, като те образуват към 60% от общите вложения в Китай. В същото време вложенията на държавните компании в страната се усилиха през първите два месеца на годината с 9,2 на 100.

Опровергавайки упованията за закъснение, вложенията в бранша на недвижимите парцели се повишават с цели 9,9% по отношение на първите два месеца на 2017-а, отбелязвайки най-солиден напредък от три години насам. И то макар държавните ограничения, целящи известно " изстудяване " на " прегряващите " жилищни цени.

Продажбите на дребно също набират скорост, нараствайки през януари и февруари с 9,7% след тяхно покачване с 9,4% през декември м.г. и малко под осреднена прогноза за напредък с 9,8 на 100. Доста мощни са били продажбите на коли и изключително на електрическите и хибридните модели, отразявайки софтуерната политика на управляващите в Пекин.

 Китай: $7 трилиона след първата и толкоз преди третата стопанска система в света
Китай: $7 трилиона след първата и толкоз преди третата стопанска система в света

Страната възнамерява 60% от растежа да е за сметка на потреблението

Днешните мощни данни допускат, че китайската стопанска система се намира в по-добра от предстоящото форма при започване на годината. През предходната седмица китайският министър председател Ли Къцян уточни, че държавното управление залага на стопански напредък от 6,5% през тази година.

Силният старт на годината допуска, че Брутният вътрешен продукт на Китай може още веднъж да нарасне по-силно, както беше и през 2017-а, когато втората по величина международна стопанска система се разшири с 6,9 на 100.

 Китай: Търговска война ще бъде злополучие за международната стопанска система
Китай: Търговска война ще бъде злополучие за международната стопанска система

Пекин предизвести Вашингтон, че ще се пази

Най-сериозният риск пред представянето на китайската стопанска система през актуалната година е обвързван с растящото напрежение във връзка с провежданата от Доналд Тръмп митническа политика и заплахата от разгаряне на комерсиална война.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР