През първите четири месеца на 2023 г. МВР е наложило

...
През първите четири месеца на 2023 г. МВР е наложило
Коментари Харесай

Глоби за 960 000 лв. е наложило МВР от началото на 2023 г.

През първите четири месеца на 2023 година Министерство на вътрешните работи е наложило над 960 000 лева санкции под формата на фишове и санкции . Това съобщи пред Българска национална телевизия основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

По думите му доста от ограниченията за пътна сигурност, упоменати от вътрешния министър Иван Демерджиев в Народното събрание, са препоръчани още август предходната година. Той посочи, че са дадени пълномощия на над 6500 патрулни служители на реда, които да наблюдават за съблюдаване на разпоредбите по пътищата. Като проблем Тодоров дефинира събираемостта и сложният метод на връчване на санкции.

Главният секретар уточни, че от фонда за пътна сигурност, където са генерирани над 100 млн. лева, в този момент са стартирани голям брой процедури, за пазаруване на стационарни и мобилни камери, на скоростомери, дрегери и така нататък

Според него камерите за наблюдаване в общините биха могли да бъдат пригодени за засичане на скорост. Той не счита, че намаляването на оптималната скорост за придвижване по автомагистралите ще докара до проблеми.

По отношение на абитуриентските балове, Тодоров съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще обезпечи към местата, където честват младежите, както и усилване на инспекциите по заведенията.

Той добави, че е основана група сред Министерство на вътрешните работи и министерството на земеделието, която да направи още по-строги условията за приложимост на божествен газ и той да може да се употребява само за медицински цели и в хранително-вкусовата индустрия. Дотогава ние ще реализираме и във всеки един случай на нерегламентирана продажба на божествен газ, ще сезираме органите на РЗИ и ще се реагира, добави той.

От началото на годината досега над 180 малолетни са след приложимост на алкохол, опиати или божествен газ, до момента в който са били в заведение, сподели още Петър Тодоров.
 Министерство на вътрешните работи желае да криминализира отхвърли на тест и минаването на алено
Министерство на вътрешните работи желае да криминализира отхвърли на тест и минаването на алено

Нови законодателни промени против катастрофите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР