През първата половина на май температурите ще бъдат близки и

...
През първата половина на май температурите ще бъдат близки и
Коментари Харесай

Вижте какво ще е времето от 1 до 15 май

През първата половина на май температурите ще бъдат близки и малко по-високи от нормалните, а преваляванията ще бъдат към и над нормата в западната половина от страната и към и под нормата – в източната.

В началото на месеца ще доминира слънчево време, в следобедните часове над Западната България с купеста облачност, само че единствено на обособени места ще превали и прегърми.

Преобладаващите оптимални температури ще бъдат най-вече сред 25 и 30 градуса. През интервала 4 – 10 май въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Очакват се и градушки. Температурите едва ще се намалят.

В началото на второто десетдневие се чака краткотрайно стабилизиране на атмосферата. Ще има повече слънчеви часове, а валежи се чакат единствено на обособени места в планинските региони. Температурите едва ще се покачат.

В средата на месеца още веднъж времето ще е неустойчиво, с развиване на купесто-дъждовна облачност, краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР