През първата половина на 2018 година Електроразпределение Север вложи близо

...
През първата половина на 2018 година Електроразпределение Север вложи близо
Коментари Харесай

Инвестиция в подстанции подобрява електрозахранването на над 30 000 клиента на ЕНЕРГО-ПРО в Русе


През първата половина на 2018 година Електроразпределение Север вложи близо 80 000 лв. в реорганизация и ремонт на подстанциите Левента и Приста в град Русе. Проектът е част от капиталовата стратегия на сдружението и цели повишение качеството и сигурността на електрозахранване на клиентите.

 

При реализацията на плана експертите на Електроразпределение Север възобновиха токови измервателни трансформатори 110 kV на електропровод „ Русофили “, който свързва двете подстанции. Сменени бяха главната и аварийна защитни системи, актуализирани бяха системите за автоматизация, ръководство и сигнализация в подстанциите. Рехабилитацията и детайлите в двете уреди са изпълнени с потребление на най-новите технологии и са с по-добри механически характерности от предходните. Чрез осъщественото възобновяване ще се съкрати доста времето за реакция при установяването на зародила щета в някоя от двете подстанции.

 

Монтажът на новите уреди и детайлите на вторична комутация в двете русенски подстанции ще увеличи тяхната надеждност. Левента и Приста са основни за зареждането на огромна част от дунавския град. Благодарение на осъществената инвестиция, по-сигурно електрозахранване ще получават близо 32 000 битови и икономически клиенти на ЕНЕРГО-ПРО в кварталите Дружба 1, Дружба 2, Дружба 3, Чародейка Север и Юг, както и Западна промишлена зона в Русе.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР