През първата четвърт на 2020г. икономиката на Китай се сви

...
През първата четвърт на 2020г. икономиката на Китай се сви
Коментари Харесай

Икономиката на Китай се възвръща с 18,3% след COVID-19 кризата

През първата четвърт на 2020г. стопанската система на Китай се сви с 6,8%, като това беше резултат от затварянето на цялата страна след експлоадирането нa COVID-19, съобщи ББС.

„ Това е добър старт за Китайската стопанска система “, съобщи Националното статистическо бюро на страната, което разгласява данните за първото тримесечие.

Въпреки това, данните от петък са под предстоящото, откакто изследване на икономисти от „ Ройтерс “ предвижда 19% растеж.

„ Трябва да сме наясно, че вирусната зараза е към момента мощно публикувана в международен мащаб, заради което за момента никой не може да подсигурява сигурност или непоклатимост за каквото и да е “, добави Националното статистическо бюро.

Промишленото произвеждане за март е повишено с 14,1% отпреди година, до момента в който търговията на дребно е с растеж от 34,2%.

Други основни резултати, оповестени от китайския статистически отдел, сочат за възобновяване от рецесията, само че също по този начин са и извънредно високи, защото се съпоставят с извънредно слабите данни от предходната пролет.

Юуе Су, китайският основен икономист в Икономическото разследващо звено, споделя, че до момента в който по последни данни се следи, че възобновяване на стопанската система е обстойно, някои индустриални и износни действия са могли да бъдат „ поставени отпред “ през първото тримесечие, пропускът на което би могъл да докара до по-бавен напредък отсега нататък.

„ Търговското показване и вътрешната промишлена активност евентуално няма да задържат мощната си инерция за остатъка от годината заради липса на ограничения, които да предизвикват вътрешната стопанска система “, показа тя.

Въпреки пагубното начало на предходната година, Китай беше единствената огромна стопанска система в света, която записва напредък тогава, въпреки и растежът да беше рекордно невисок – 2,3%.

Държавата си е сложила като цел стопански растеж от 6% за актуалната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР