През октомври продължават безплатни медицински прегледи за най-уязвимите групи в

...
През октомври продължават безплатни медицински прегледи за най-уязвимите групи в
Коментари Харесай

Продължават безплатните прегледи за уязвимите групи в Средец и Малко Търново

През октомври не престават безвъзмездни медицински прегледи за най-уязвимите групи в Средец и Малко Търново. Част от тях са финансирани по " Интегрирания план за обществено включване на ромите и други уязвими групи в Бургас, Средец и Малко Търново ", изпълняван в границите на Програма ЗОВ (Здраве и обучение за всички).
През март бяха осъществени прегледи на 200 здравно неосигурени поданици на Средец. През октомври по плана започнаха процедури по цитонамазка и микробиологично проучване на 50 дами, още веднъж от града. Те ще се организират в продължение на 5 месеца, като всеки месец ще бъдат преглеждани по 10 дами, а при нужда, те ще бъдат и лекувани. Дейностите ще се правят в бургаско лечебно заведение, като Община Средец обезпечава превоза до регионалния град.

Работата по профилактичните прегледи не стопира дотук. От бургаския ДКЦ " Ел Масри " също се включват в помощ на отпадналите от здравната система в Средец и Малко Търново.

Ще се организират профилактични ехографски прегледи на възрастни и педиатрични профилактични прегледи на деца /новородени и в предучилищна възраст/. Освен обзор на децата, при които няма данни за извършени имунизации, имунизационната скица за възрастта е непълна, нямат определен персонален доктор или нямат непрекъсната адресна регистрация в обитаемоте места от област Бургас ще се създадат изцяло гратис и наложителните имунизации.

Медицинските прегледи ще се правят от доктор Недялков - рентгенолог и доктор Дончева - педиатър. И двамата лекари са с богат опит и потвърдили се като експерти в своята област. За реализиране на тези прегледи, от лечебното заведение ще употребяват своите оборудвани мобилни кабинети.

Между 50 и 100 деца и към 50 - 60 възрастни ще бъдат прегледани гратис от лекарите на ДКЦ " Ел Масри ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР