През октомври 2020 г. Бил Сумиел има тежък ден. 71-годишният

...
През октомври 2020 г. Бил Сумиел има тежък ден. 71-годишният
Коментари Харесай

Шофьор на Uber предложи бъбрека си на непознат клиент

През октомври 2020 година Бил Сумиел има тежък ден. 71-годишният мъж, който страда от бъбречна непълнота и е на диализа от няколко години, се озовава в съдов център на към 50 км от вкъщи си за повторно в границите на 24 часа. Предишния ден брат му го кара до Васкуларния институт във Вайнланд, Ню Джърси, за рутинно отпушване на отвора за достъп до диализа, само че през нощта ненадейно още веднъж се запушва.

Сумиел е добре осведомен с битките с бъбречно заболяване. Диагностициран е с диабет преди повече от 20 години, което води до проблеми с бъбреците му. Той влиза в листата за трансплантация, само че по този начин и няма съвпадане през годините. Така че продължава с лекуването си в очакване на своя бъбрек. Тъй като няма кой да го вземе от болничното заведение Сумиел взема решение да употребява услугите на Uber от болничното заведение.

31-годишният Тимъти Летс кара на север, с цел да посети другар, когато телефонът му издава сигнал със питане за транспорт на Сумиел до дома. Пътуването е отвън пътя на Летс. Все отново той взема решение да го вземе, тъй като се замисля, че в случай че пасажерът идва от здравно заведение, евентуално има потребност от транспорт.

Когато Сумиел влиза в колата, Летс вижда, че по-възрастният мъж е латентен, само че в положително въодушевление. И откакто се насочат към 40-минутното пътешестване до дома на Сумиел в Салем, двамата стартират да си приказват.

" Бил в действителност извърши въздуха с позитивна сила ", споделя Летс, който споделя със Сумиел, че е горделив деец от армията. Сумиел, който работи по продажбите в компания, която създава тръбопроводи, загатва, че в предишното се е радвал да бъде доброволец в своята черква и в своята общественост, като даже е бил президент на градския съвет.

Но сега той доброволства все по малко, тъй като диализното лекуване го изтощава изцяло. Тогава Сумиел разкрива, че чака подобаващ донор на бъбрек. Летс се майтапи, че би бил добър претендент за донор, като се има поради, че не пие и не пуши. Сумиел се съгласява, само че бързо сменя тематиката, с цел да не си приказват единствено за заболявания.

Летс обаче не може да спре да мисли за това, тъй като мощно има вяра, че е значимо да оказваме помощ на другите хора, тъй че даряването на бъбрек " беше нещо, което постоянно е било в мозъка ми ", споделя той. Освен това той в действителност харесва и почита Сумиел.

И по този начин, малко преди да стигнат къщата на Сумиел, Летс споделя: " Бих желал да проверим дали съм подобаващ, с цел да ти дам бъбрек. "

" Бях шокиран ", спомня си Сумиел. Толкова е бил разчувствуван, че ръцете му треперят, до момента в който едвам съумява да напише името си, когато си разменят контакти.

След като влиза в дома си, Сумиел споделя на жена си: " Шофьорът на Uber преди малко ми предложи бъбрека си! "

След първичното неспокойствие Сумиел стартира да се усеща малко по-малко оптимистичен. И въпреки да е разчувстван от предлагането на Летс, стартира да се чуди дали не е бил просто прочувствен миг. Дали в миналото ще го чуе още веднъж и каква е вероятността да има съвпадане за донорство.

Но Летс е правилен на думата си. Той се свързва със Сумиел единствено няколко часа по-късно, а след една седмица Летс към този момент е приказвал и с програмата за бъбречна трансплантация. След траял месеци развой на скрининг - в това число изявление, шерване на медицински досиета, среща със бранител на живи донори и тестване, резултатите са ясни, а точно, че Летс е идеалният донор и той и Сумиел си пасват съвършено.

Така на 7 декември 2021 година, 14 месеца откакто инцидентно се озовават в една кола, Сумиел и Летс са оперирани сполучливо.

Днес Сумиел се усеща добре, работи отдалечено на цялостен работен ден и се любува на времето със фамилията си. Няма и повече диализа.

Летс пък се мести в Германия, където работи в отдела за семейство и морал, богатство и отдих на армията като граждански. Двамата със Сумиел поддържат връзка и чакат с неспокойствие деня, в който могат да се съберат още веднъж, написа Reader`s Digest.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР