През октомври 2020 г. Алфа рисърч измери, че 83,8% у

...
През октомври 2020 г. Алфа рисърч измери, че 83,8% у
Коментари Харесай

2/3 от нашенците не пускат Сев. Македония в ЕС без договор

През октомври 2020 година Алфа рисърч мери, че 83,8% у нас не са съгласни България да поддържа районен съд Македония за участие в Европейски Съюз, до момента в който не бъде реализирано единодушие по историческото минало на България. През февруари 2022 година, съвсем месец след първата среща на новоизбраните министър председатели Кирил Петков и Димитър Ковачевски в Скопие, пред същата организация 31% заявят поддръжка на новия, по-гъвкав метод в договарянията, а 49% желаят по-твърдата позиция да остане.

“По този въпрос тънките червени линии минават освен сред съдружните сътрудници, само че и вътре измежду техните симпатизанти. С изключение на Демократична България последователите на всички партии в ръководещата коалиция, включително и тези на Политическа партия, отдават желания на досегашния подход”, проучват социолозите.

През юни 2021 година изследване на Галъп интернешънъл болкан сподели, че за 70% най-добре е България да не подвига ветото. 19,3% считат противоположното.

През декември Галъп сподели данни, че 71,1% от българите одобряват за най-важно да бъдат уредени връзките на районен съд Македония с България, а не е толкоз значимо дали тя ще стане член на Европейски Съюз. На противоположното мнение тогава са 7,5%.

През януари 2022 година съгласно Галъп 60,8% от българите са на мнение, че страната ни би трябвало да поддържа участието на Скопие, само че единствено при изискване, че най-близката ни съседка бързо извършва контракта с България. 15,3% споделят, че страната ни при никакви условия не би трябвало да поддържа РСЕ за влизане в Европейски Съюз, а 7,6% - да я поддържа без условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР