През октомври 2019 година България губи с 0:6 от Англия

...
През октомври 2019 година България губи с 0:6 от Англия
Коментари Харесай

Михайлов и историята за една оттеглена оставка... година и половина след подаването ѝ

През октомври 2019 година България губи с 0:6 от Англия на Националния стадион " Васил Левски ". Разразява се расистки скандал, а в последна сметка подава оставка като президент на .
Оставката на Борислав Михайлов и намесата на Бойко Борисов
Това идва след леко " бутане " от министър-председателя на България по това време Бойко Борисов. Премиерът употребява персоналния си профил във Facebook, с цел да го стори, макар че интервенция на страна в ръководството на футбола на национално равнище е изрично неразрешена от УЕФА и ФИФА.

Така наподобява като че ли 14 години след старта на ръководството на Михайлов, той повече няма да заема поста. Един от вицепрезидентите Михаил Касабов е разгласен за краткотрайно изпълняващ длъжността президент на БФС. Веднага му е подложен приоритет да свика ексклузивен конгрес и да се избере нов президент.
На няколко пъти се слагат дати за подобен, само че по една или друга неуместна причина, те не се състоят. На 28 април Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз има заседание. Вече е ясно, че Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на централата, когато има конгрес, работи се в тази тенденция.
Оттегляне на оставката година и половина по-късно
Изведнъж обаче на 28 април се случва нещо, което идва като гръм от ясно небе за всички. Борислав Михайлов се появява на съвещанието на Изпълкома и просто отсича, че отдръпва оставката си... която е подал преди година и половина. И един тип се прогласява още веднъж за президент.
. Той получава поддръжка за това си деяние от редица мощни фигури, измежду които Йордан Лечков и Кирил Домусчиев ( ).

Едва ли в върховете на " Гинес " има ранглиста за най-дълъг интервал при подадена оставка, след който тя да е оттеглена, само че в случай че имаше подобен, то изрично Борислав Михайлов щеше гордо да се бори за него!
Още при това си шокиращо завръщане пък, .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР