През октомври 2019 г. страните-членки на Европейския съюз за последен

...
През октомври 2019 г. страните-членки на Европейския съюз за последен
Коментари Харесай

Лятно или зимно часово време - решаваме през октомври 2019

През октомври 2019 година страните-членки на Европейския съюз за финален път ще могат да реалокират часовника от лятно на зимно време, разгласи еврокомисарят по превоза Виолета Булц на конференция в Брюксел.

" През октомври 2019 ще бъде последният път, когато ще променим времето ", сподели тя.

Според еврокомисарят всяка държава-членка на Европейски Съюз може да реши сама кое време – зимното или лятното – желае да остави, заяви ТАСС. " Държавите-членки са длъжни да осведомят Еврокомисията кое време желаят да запазят - лятното или зимното и през октомври 2019 година тези, които желаят зимното – трансформират на зимно, тези, които желаят лятното - остават на лятно. И това е – повече никой няма да реалокира часа ", изясни тя. " Държавите няма да могат повече да трансформират времето, това ще бъде в компетенциите на Европейски Съюз ", добави еврокомисарят.

На 12 септември ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на послание пред Европейския парламент показа предложение за отменяне на сезонното пренасяне тутакси.

През август Европейската комисия разгласява предварителни данни за онлайн гласуването по въпроса за регулярния преход към зимно и лятно време, съгласно което към 84% от европейците са подкрепили анулацията за преместването тутакси. Гласуването беше извършено от 4 юли до 16 август, като в него взеха присъединяване 4,6 милиона души. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР