През октомври 2017 г. общият показател на доверие на потребителите

...
През октомври 2017 г. общият показател на доверие на потребителите
Коментари Харесай

Потребителите очакват влошаване на финансовото им състояние

През октомври 2017 година общият индикатор на доверие на потребителите понижава с 0.7 пункта по отношение на юли, което се дължи на намаленото доверие измежду популацията както в градовете, по този начин и в селата. Това демонстрират данните на Националния статистически институт (НСИ).

Общата оценка на потребителите за развиването на икономическата обстановка в страната през последните 12 месеца се резервира на нивото от предходното наблюдаване. По отношение на упованията за идващите 12 месеца се следи известно усъвършенстване в мненията на живеещите в селата за разлика от популацията в градовете, което показва по-негативни прогнози спрямо юли.

Оценките на потребителите за настъпилите промени във финансовото положение на техните семейства през последните 12 месеца, както и упованията им за идващите 12, са по-резервирани по отношение на оценките им три месеца по-рано.

По-неблагоприятни са и оценките за изменението на потребителските цени през последните 12 месеца. Потребителите, които регистрират, че цените са се повишили са с 4.6 пункта повече спрямо юли. Инфлационните упования се резервират и за идващите дванадесет месеца, демонстрират данните на Национален статистически институт.

По отношение на безработицата в страната прогнозите на потребителите са, че ще има редуциране на личен състав през идващите дванадесет месеца, като съгласно популацията в селата то ще бъде с по-високо движение.

Същевременно през октомври се записва леко усъвършенстване на общата оценка на актуалната обстановка да се вършат разноски за покупка на предмети за дълготрайна приложимост. Позитивна е и настройката за осъществяването на разноски за " покупка или изграждане на жилище (вила) " и за " усъвършенствания в дома " през идващите 12 месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР