През нощта южният вятър в Източна България ще отслабне, а

...
През нощта южният вятър в Източна България ще отслабне, а
Коментари Харесай

Утре - ветровито, с валежи от дъжд и сняг

През нощта южният вятър в Източна България ще отслабне, а в североизточните региони ще се ориентира от север-североизток и с него температурите ще стартират да се намаляват. Ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутрешните температури ще бъдат в необятни граници, от 0°-1° в североизточните региони до 8°-11° в Югоизточна България, където вятърът към момента ще е от юг, в София - към 4°.

Утре вятърът ще се ориентира от северозапад, в североизточните региони ще бъде от север-североизток, сдържан до мощен, и с него ще нахлува леден въздух. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Със захлаждането по-късно денем в доста региони от Северна България и високите котловинни полета на Западна дъждът ще минава в сняг. Преди обяд в североизточните региони от страната ще има условия за поледици. Към 14 часа температурите ще бъдат от минус 2° в Североизточна България до 8°-9° тук-там в Южна, в София 1°-2°.

През нощта против вторник в съвсем цялата страна ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. Ще духа северозападен, в Източна България север-североизточен вятър, с който ще продължи да прониква леден въздух и ще има снежни виелици.

Жълт код за поледици е разгласен за областите Разград, Силистра, Шумен и Добрич.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които след обяд ще стартират да се примесват със сняг, а по-късно денем по северното крайбрежие ще спрат. Ще духа сдържан северен вятър, с който температурите ще се намаляват и към 14 часа ще бъдат от 0° по северното крайбрежие до 5°-6° по южното. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

В планините ще бъде облачно, с превалявания от сняг, в Родопите под 1000-1200 метра - дъжд. Ще духа слаб и сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 2-3°, на 2000 метра - към минус 3°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР