През нощта времето над страната ще бъде ясно, над крайните

...
През нощта времето над страната ще бъде ясно, над крайните
Коментари Харесай

След 72 часа времето се разваля

 През нощта времето над страната ще бъде ясно, над крайните източни региони с ниска облачност. Вятърът ще отслабне, в доста региони стихне и в обособени котловини на Западна България ще има слани. Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред 2° и 7°.

Утре над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ниска облачност ще има единствено над крайните източни региони. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури още малко ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 20° и 25°. 

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по най-високите елементи до сдържан северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 16°, на 2000 метра - към 10°.

Над Черноморието ще има забележителна ниска облачност и тук-там са вероятни ръмежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Във вторник и сряда в по-голямата част от страната времето ще бъде най-вече слънчево. Значителна ниска облачност или мъгла ще има в часовете преди обяд над източните региони, там на обособени места ще има и ръмежи. Вятърът ще е слаб до сдържан от североизток. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, в обособени котловини при намаляване напразно до към 3° и там ще има условия за слани. Максималните ще са сред 17° и 22°.

Още през нощта против четвъртък облачността ще се усили и през идващите дни ще е най-вече облачно, ще има и превалявания, повече по количество в четвъртък в Западна, а в петък и събота в Централна и Източна България. Вятърът ще е сдържан от изток, след това ще отслабне и още веднъж ще стане североизточен. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните ще се намаляват и в неделя оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 11° и 16°. Прогнозата е на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР