През нощта времето над страната ще бъде облачно, на места

...
През нощта времето над страната ще бъде облачно, на места
Коментари Харесай

Метереолозите с неприятна прогноза за събота

През нощта времето над страната ще бъде облачно, тук-там с валежи от сняг, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Силният северозападен вятър в Западна България ще отслабне. Минималните температури ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, в София към минус 2 градуса.

Утре облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в Предбалкана и планинските региони ще има валежи от сняг. 

Ще духа слаб северозападен, в Източна България и по долината на Струма сдържан до мощен северен вятър.

Максималните температури ще бъдат сред 1 и 6 градуса, в София към 1 градус. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и денем постепенно ще се покачва.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, по най-южното крайбрежие с валежи от слаб дъжд.

Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно с валежи от сняг. Ще духа мощен север-североизточен вятър и ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще към минус 4 градуса, на 2000 метра - към минус 10 градуса.

През идващите два дни вятърът ще е сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен от запад-северозапад.

В неделя ще има променлива облачност, вероятността за превалявания е дребна.

Минималните температури ще са сред минус 9 и минус 4 градуса, оптималните - сред 1 и 6 градуса.

В понеделник облачността ще е забележителна, в планинските и североизточните региони ще превалява слаб сняг, а в останалата част от Източна България - слаб дъжд. Температурите ще се покачат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР