През нощта срещу вторник ще преобладава облачно време. След полунощ

...
През нощта срещу вторник ще преобладава облачно време. След полунощ
Коментари Харесай

Meteo Balkans: Зимата напомня за себе си, първо в тези части от България

През нощта против вторник ще доминира облачно време. След среднощ от запад, над Югозападна България облачността ще се раздра до ясно време. Повече облаци чакаме над Източна България, където на изолирани региони ще превали слаб дъжд.  До сутринта над цялата страна преваляванията ще спрат, съобщи Meteo Balkans.

Ще духа слаб до сдържан от югозапад, само че с наклонност да се ориентира от северозапад и да се усили, изключително в Дунавската низина. 

Минималните температури ще са сред 6°С до плюс 8°С. В котловинните полета и планинските региони ще са по-ниски - до 4-5°С. Малко по-високи, по Черноморието - до 10-11°С

През деня във вторник, от северозапад облачността ще се усили. Около обяд над Централна Стара планина и над Западна България ще завали дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър, а с него ще прониква и по-студен въздух. Със захлаждането преваляванията над 1000-1100 метра надморска височина ще се примесват и от сняг. Привечер и през нощта против сряда границата сред дъжд и сняг ще се намали под 800метра, ще има условия и за заледявания на проходите Витиня и Петрохан!

Дневните температури ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 8° и 10°С. По-високи в Дунавската низина и Горнотракийската равнина  - до 12°С-13°С.

Времето в София

През нощта против вторник облачността ще се раздра.Ще слаб до сдържан вятър от запад, само че с наклонност да се ориентира от северозапад. През деня ще доминира облачно време. Очакват се и превалявания от дъжд. Привечер са вероятни и слаби превалявания от сняг над крайните южни квартали.

 Очакваните минимални температури са 3-4°С. Дневните температури ще се покачат и ще са до 7-8°С. 

Времето по планините 
През нощта против вторник  ще доминира облачно време. Ще духа сдържан до плевел  северозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще доближат стойности сред плюс 3°С, а на 2000 метра - към минус 3°С. Ще  започнат и превалявания от дъжд, като по-значителни ще са над Централна Стара планина. Над 1000-1100 метра надморска височина преваляванията ще са от сняг.

Времето по Черноморието:

Ще доминира променлива облачност - със слаби превалявания от дъжд по Южното Черноморие. След обяд преваляванията ще спрат, а облачността ще е раздрана. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат сред 8° и 13°.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР