През нощта срещу вторник руските войски нанесоха ракетни удари по

...
През нощта срещу вторник руските войски нанесоха ракетни удари по
Коментари Харесай

Руската авиация атакува резервите на ВСУ и склад с чуждестранно оръжие

През нощта против вторник съветските войски нанесоха ракетни удари по позициите на украинските оперативни запаси, заяви МО на РФ.

“Всички избрани обекти са изумени. Целта на удара е реализирана ”, написа в отчета.

Уточнява се, че ударите са нанасяни с високопрецизно оръжие с огромен обхват с въздушно базиране. От министерството означиха, че съветските военни са поразили също по този начин и склад с задгранични муниции и въоръжение.

Купянско направление

Група войски " Запад " с авиация и артиллерия е нанесла удари по частите ВСУ край Ивановка в Харковскоа област и Розовка в ЛНР. Освен това са е съумяла да пресече активността на група диверсанки край Тимковка в Харковска област.

Загубите на съперника:

Над 35 военнослужещи

Един бронетранспортьор

Един камион

Гаубица Д-20.

Краснолиманско направление

Бойците от войскова група " Център " са поразили украинските бойци в региона на Невско и Белогоровка в ЛНР, а същго по този начин Серебрянското лесничейство.

Загубите на съперника:

Около 60 военнослужещи

Две бойни бронирани машин

Четири автомобила

Самоходна артилерийска установка " Гвоздика " ;

Гаубици Д-20 и Д-30.

Южно-Донецко направление и Артьомовск

Подразделенията на ВСУ са продолжили безуспешните опити да нападат на Южно-Донецко направление, а също при Артьомовска. В частности, на Времевската подутина са хвърлили в нахлуване елементи, незабавно образувани от останките на бригадите, по-рано понесли огромни загуби.

На собствен ред бойците от съветската група войски " Изток ", с поддръжката на авиацията и артилерията, съумяха да отхвърлен всички противников офанзиви. В региона на Макаровка в ДНР осуетиха опитите за нахлуване на три украински елементи, подсилени с танкове и бойни бронирани машини. От 10 противников бронетранспортьора осем бяха унищожени.

Близо до Ривнопол в ДНР съветските бойци отблъснаха две офанзиви, поразявайки два танка и три бойни бронирани машини. В региона на Пречистовка при отбиване на офанзивата беше допустимо да се ликвидира по-голямата част от персоналния състав на ротна тактическа група на ВСУ, както и четири бойни машини на пехотата.

Общите загуби на съперника в тези региони:

Около 275 военнослужещи

Четири танка

15 бойни бронирани машини

Осем автомобила

Гаубица " Мста-Б ".

Освен това украинските войски на два пъти се пробваха да преминат в нахлуване в посока Клещеевка, южно от Артьомовск. Руските елементи отразиха и двете офанзиви, като попречиха на украинските бойци да влязат в защитата. В същото време врагът загуби 350 военнослужещи, две бойни бронирани машини и шест автомобила.

Херсонско направление

Руските военни продължиха да нанасят огневи провали по подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в Херсонско направление.

Загубите на съперника:

30 украински военнослужещи

Три автомобила

Гаубица " Мста-Б "

Смоходна артиллерийска установка " Гвоздика ".

Само за денонощие съветската авиация, ракетни войски и артилерия нападнаха 98 елементи на ВСУ по огневи позиции, жива мощ и техника в 114 региона.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР