През нощта срещу събота облачността над западната половина от страната

...
През нощта срещу събота облачността над западната половина от страната
Коментари Харесай

Вижте какво ще бъде времето през уикенда

През нощта против събота облачността над западната половина от страната краткотрайно ще намалее, само че тук-там основно в планините ще има валежи от дъжд. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В множеството региони ще бъде безшумно. Атмосферното налягане ще се намалява и ще бъде по-ниско от междинното за месеца.
В събота облачността ще е най-вече забележителна. Преди обяд тук-там основно в Западна България, а в следобедните часове на повече места и в останалата част от страната ще има превалявания от дъжд, в обособени региони интензивни и съпроводени с гръмотевици. В Източна България ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток, до момента в който на запад ще е съвсем безшумно. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, малко по-високи тук-там в Горнотракийската равнина, в София към 24°.
Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд облачността ще се усили и тук-там основно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, преди обяд от север, след пладне - от изток. Максималните температури ще са 27-30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
В планините ще доминира облачно време с превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад, в масивите от Източна България - от север. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, 2000 метра - към 14°.
В неделя ще бъде най-вече облачно, с превалявания, тук-там, основно в Западна и Централна България, краткотрайно интензивни и обилни по количество, с гръмотевични стихии. Вятърът ще е слаб, от северозапад, краткотрайно и ще стихва. Максималните температури ще са от 22°-23° в западните региони до към 30° в източните, където преди обяд ще има и слънчеви часове. В понеделник в Западна България вероятността за превалявания понижава, облачността ще е раздрана, тук-там и до най-вече слънчево, температурите ще са с 3-4 градуса по-високи. В централните и източните региони към момента ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, само че ще са на по-малко места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР