През нощта срещу неделя облачността над страната от северозапад постепенно

...
През нощта срещу неделя облачността над страната от северозапад постепенно
Коментари Харесай

Застудяването продължава и в неделния ден

През нощта против неделя облачността над страната от северозапад последователно ще се раздира и ще понижава. По-значителна ще се задържи над Южна и Югоизточна България, където тук-там ще превали дъжд. Сняг ще превали над планинските региони - с надморска височина от над 1400 метра.

Вятърът в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад, и с него ще нахлува по-студен въздух.

Минималните температури ще се намалят и ще са сред 4°С и 8°С. По-хладно ще се задържи над югозападните региони – до 1-2°С.

През неделния ден времето над страната ще се задържи с раздрана облачност, която следобяд над доста региони ще намалее до слънчево.

Вятърът ще отслабне и ще е най-вече слаб от северозапад, а в Източна България следобяд ще се ориентира от североизток.

Очакваните оптимални стойности ще са сред 10-13°С. По-студено ще е над регионите със северозападен вятър – до 8-9°С.

Времето в София

До обяд времето над столицата ще е с раздрана облачност. Подобряване на времето чакаме следобяд и тогава ни чакат и повече слънчеви часове. Минималните температури заран ще са ниски – до 1-2 °С. През деня ще се затопли, само че термометърът ще демонстрира стойности – до едвам 8°С. Ще духа сдържан северозападен вятър и ще се усеща, като по-студено време.

Времето по планините

През нощта против неделя над Рило-Родопския масив и Централна Стара планина ще превали и мартенски сняг. Не се чака основна снежна покрива.

През деня облачността ще е променлива, а следобяд времето ще се усъвършенства и ще е най-вече слънчево. Ще духа мощен северозападна вятър. Остава висока лавината заплаха. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра - към минус 6°.

Времето по Черноморието

През нощта против неделя се чакат превалявания от дъжд, а тук-там над крайните югоизточни региони и с гръмотевици. След среднощ явленията на всички места ще стихнат.

През деня ще доминира раздрана облачност, която към края на деня ще понижава до ясно време. Ще духа сдържан северозападен вятър, само че с наклонност да се ориентира от североизток и да стихне. Максималните температури ще се намалят и ще са сред 9-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици

Не се чакат замърсявания.

Времето на Балканите

След прекосяването на студения атмосферен фронт, времето на полуострова последователно ще се стабилизира. Облачността ще е раздрана и ще понижава до слънчево време. По-значителни превалявания чакаме над Егейско море и Турция.

През идващите 48 часа времето над Турция ще се усложнява. Очакваме обилни превалявания, гръмотевични стихии и по-висок риск от наводнения. Лошото време ще се насочи и към регионите, потърпевши от земетресението през февруари месец.

След България, бурята се мести в Турция с още по-голяма мощност – чакат се мощни превалявания и наводнения, сочи прогнозата на Meteo Balkans.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР