През нощта срещу четвъртък от югозапад ще започне ново увеличение

...
През нощта срещу четвъртък от югозапад ще започне ново увеличение
Коментари Харесай

Облаци и дъжд в четвъртък

През нощта против четвъртък от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността и на доста места над Югозападна и Източна България ще завали дъжд, като явленията ще са съпроводени и от гръмотевици. Очакват се и обилни по количества валежи, основно над Рило-Родопската област и региона на Бургас. До сутринта валежите ще обзет и по-голямата част от страната, информира Meteo Balkans.

Минималните температури, ще са сред 10° и 12°С. По-ниски в планинските региони - до 8-9°С. Ще духа слаб югозападен вятър. Ще има условия и за мъгли около водните басейни и котловинните полета.

През деня в четвъртък, над цялата страна ще доминира облачно време и на доста места ще превали дъжд, по-значителни ще са явленията над Източна България. Ще има условия и за гръмотевични стихии и дребна градушка. Късно след обяд възстановяване на времето чакаме над Западна България. В Дунавската низина ще има условия и за мъгли.

Максималните температури ще се намалят и ще са сред 17-20°С.

Очакваме утежняване на времето и по Черноморието. Времето ще е най-вече облачно и на доста места ще превали краткотраен дъжд. По-значителни ще са явленията над Югоизточна България. Ще има условия и за гръмотевични стихии. Късно вечерта и през нощта против петък валежите ще спрат. Ще духа сдържан вятър от югоизток.

Максимални температури: 15-19°С.

Температурата на морската вода е 18°-19°С.

Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето в София

През нощта против четвъртък от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността и на доста места над Софийското поле ще превали дъжд. През деня ще е най-вече облачно с валежи от дъжд, само че към края на деня облачността ще се раздра и ще понижава. Минималните температури ще се намалят и ще са сред 8-9 °С, а оптималните - до 18°С. Ще духа слаб западен вятър.

Времето по планините

Ще доминира облачно и дъждовно време. Вятърът ще се ориентира от юг и ще се усили, по най-високите елементи на Рила и Пирин ще бъде временно сдържан от запад. През деня ще доминира облачно време и на доста места ще паднат значителни валежи. Над 1700-1800 м. и от сняг. Максималните температури на височина 1200 метра ще доближат стойности сред 10°С, на 2000 метра - към 2°С.

Времето на Балканите

През идващите 72 часа времето над полуострова ще се дефинира от серия средиземноморски циклони и времето ще е по-често динамично. Очакват се значителни валежи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР