През нощта срещу 22 април от запад валежите временно ще

...
През нощта срещу 22 април от запад валежите временно ще
Коментари Харесай

Валежите спират, температури до 20°

През нощта против 22 април от запад преваляванията краткотрайно ще спрат, само че до сутринта в Лудогорието към момента ще превалява, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Ще духа до сдържан западен вятър. Минималните температури ще са сред 4° и 9°, в София - към 5°. Утре облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево време. 

 

Ще бъде прохладно с сдържан, в Дунавската низина и Източна България - мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°, малко по-ниски в Лудогорието. В София оптималната температура ще е към 15°. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север.

 

Над планините облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до най-вече слънчево. Само на обособени места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, по върховете - слаб сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 3°.

 

По Черноморието облачността ще е променлива, само че сутринта по северното крайбрежие ще е към момента забележителна и на обособени места ще превалява. Вятърът ще се ориентира от запад и ще е сдържан до мощен. 

Максималните температури ще бъдат 15°-19°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 14° по южното.

 

Вълнeнието на морето ще е 2 - 3 бала, сутринта по северното крайбрежие - до 4 бала.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР