През нощта ще преобладава ясно време, на отделни места с

...
През нощта ще преобладава ясно време, на отделни места с
Коментари Харесай

Времето в петък: Температури до 30° и жълт код за валежи и гръмотевици в Западна България

През нощта ще доминира ясно време, на обособени места с краткотрайни нараствания на облачността и краткотрайни превалявания. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна. В източните региони ще духа слаб северозападен вятър.
Утре в по-голямата част от страната денят ще стартира с най-вече слънчево време. По-значителна ще е облачността тук-там над Северна България и там ще превалява дъжд. Около и след обяд, основно над Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, в обособени региони има условия за обилни количества и градушки. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 25° и 30°, в София към 25°.
За 8 юли е разгласен жълт код за местни интензивни превалявания и гръмотевици тук-там в 5 области в Западна България. Предупредителният код е в действие за областите Благоевград, Перник, Кюстендил, София-град и София област.По Черноморието ще е най-вече слънчево, над северното крайбрежие с краткотрайни нараствания на облачността и краткотрайни превалявания. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще е най-вече слънчево, към и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания, основно в масивите от Западна България, съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 19°, на 2000 метра - към 11°.
През почивните дни на доста места в страната ще има превалявания, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, обилни по количество, с гръмотевични стихии. Вятърът ще е до сдържан, по Черноморието до мощен от север-северозапад. Максималните температури ще са от към 20° в западните до 29°-30° в източните региони, където преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР