През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Във

...
През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време. Във
Коментари Харесай

Затишие пред буря! Слънце във вторник, четвъртък идва с 36 градуса и мощни порои

През нощта ще доминира ясно и съвсем безшумно време. Във вторник ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и основно в планинските региони от западната половина на страната ще превали и прегърми, осведоми Дарик.
Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от южната четвърт. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още малко ще се намали, написа Блиц. Максималните температури ще са най-вече сред 30 и 35 градуса.
В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд тук-там в масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 23 градуса, на 2000 м - към 17 градуса.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са от 23 до 26 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса, вълнението на морето ще е най-вече 2 бала.
В сряда и четвъртък преваляванията още веднъж ще се усилят като обсег и активност - изначало в Западна, а през втория ден и в Централна България. Ще има условия за краткотрайни и интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, вероятни са и градушки.
В четвъртък най-голяма е вероятността за обилни превалявания в северозападната част от страната.Температурите в сряда ще са високи - сред 31 и 36 градуса, в четвъртък ще се намалят, само че въпреки всичко ще се задържат по-високи от нормалните - оптималните стойности ще са сред 28-33 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР