През нощта ще има значителна облачност, на отделни места с

...
През нощта ще има значителна облачност, на отделни места с
Коментари Харесай

Ще дойде ли студът и към нашите ширини през следващите дни

През нощта ще има забележителна облачност, на обособени места с валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България и регионите северно от планините сдържан до мощен югозападен вятър. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 3° и 8°, в София – към 4°. Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за месеца.

В петък (19 декември) облачността ще се раздра, над доста региони и краткотрайно ще намалее до слънчево. Ще духа слаб до сдържан запад-югозападен вятър. Максималните температури, в множеството места, ще бъдат сред 12° и 17°, в София – към 12°. Вечерта от северозапад ще стартира ново нарастване на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Ще завали дъжд, който през нощта против събота в Северна България и високите западни полета, ще премине в сняг и там ще има снежни виелици.

По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че с наклонност на намаляване.

Над планините ще има променлива облачност, съвсем без превалявания. Ще духа сдържан и мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра – към 3°.

В събота (20 декември) вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Студеният въздух ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно, с превалявания най-вече от сняг; в Южна България преди обяд към момента от дъжд, само че със захлаждането и там дъждът бързо ще минава в сняг. Има нараснала възможност тук-там, основно в Предбалкана и в Югозападна България, количествата да са обилни, ще се образува и снежна завивка, в обособени региони достигаща 20-25 cm, в планините - до към 55 см. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В доста региони температурите ще са с противоположен дневен ход: утринните сред 1° и 6°, към 14 часа - към този момент сред минус 4° и 1°.

През нощта (21 декември) против неделя от север преваляванията ще стартират да отслабват и да стопират, най-късно - сутринта в неделя - в Рило-Родопската област. Ще бъде студено, в източната половина от страната към момента и прохладно.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР