През нощта ще е предимно ясно с минимални температури между

...
През нощта ще е предимно ясно с минимални температури между
Коментари Харесай

Истинско лято! 30 градуса след броени дни

 През нощта ще е най-вече ясно с минимални температури сред 2° и 7°. Утре ще доминира слънчево време. В утринните часове за малко в Югоизточна България видимостта ще е понижена. След обяд над западните и планинските региони ще има по-значителни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планините ще превали.

Ще духа слаб вятър с южна съставния елемент, след обяд за малко в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад и ще е до сдържан. Ще се затопли още и оптималните температури ще са сред 18° и 23°.

През нощта против вторник още веднъж ще се заоблачава и във вторник облачността ще бъде по-често забележителна. На места, основно в северозападната половина от страната, ще превали дъжд. Вятърът ще е с източна съставния елемент, слаб до сдържан. Минималните температури ще са по-високи, дневните в Северна България едва ще се намалят, на юг, където облачността ще бъде най-вече междинна и висока, ще са съвсем без смяна.

В средата на седмицата тук-там ще има краткотрайни превалявания, в следобедните часове са вероятни и гръмотевици; в сряда явленията ще са най-вече в северозападната половина от страната, в четвъртък – основно в планинските региони. В сряда вятърът ще е към момента от изток-югоизток, в четвъртък и петък - от югозапад и с него температурите ще се покачват.

В петък ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност след обяд. На обособени места ще превали и прегърми. Температурите ще са към и над 25°, в обособени региони ще доближават 28°-30°. В началото на май от северозапад температурите ще стартират да се намаляват, в източните региони в събота ще са към момента много високи.

Главно над северозападната половина от страната ще се развива купеста, в следобедните часове и до среднощ - и по-мощна купесто-дъждовна облачност. Има нараснала възможност за местни краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии, вероятни са местни интензивни феномени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР