През нощта ще бъде предимно ясно, но от запад облачността

...
През нощта ще бъде предимно ясно, но от запад облачността
Коментари Харесай

Слънчево време утре, в някои райони се очаква дъжд

През нощта ще бъде най-вече ясно, само че от запад облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан югоизточен вятър, оповестиха от националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месеца.

Утре над западната половина на страната, под въздействие на идващ леден фронт, атмосферата ще е по-нестабилна. Над Западна България ще се развива купеста, основно след обяд и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали временен дъжд с гръмотевици. На обособени места в крайните северозападни региони има условия за местни интензивни феномени, вероятни са градушки.

Над източната половина от страната ще е най-вече слънчево, сутринта на обособени места в крайните източни региони - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, по-късно след обяд в северозападните региони краткотрайно ще се ориентира от северозапад.

Минималните температури ще са сред 15° и 20°, в София - 17°; оптималните, в множеството места, ще са сред 30° и 35°, в София - към 29°, само че по-късно след обяд от запад ще стартират да се намаляват.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на обособени места ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде два бала.

В планините в Западна България облачността ще е забележителна, най-вече купеста, след обяд и купесто-дъждовна, и тогава тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В планините на изток ще бъде най-вече слънчево и по-топло. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 26°, на 2000 метра - към 19°.

В началото на новата седмица в западната половина от страната вятърът ще е от изток-североизток, слаб до сдържан, в източната - от североизток, сдържан до мощен. Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над Западна и Южна България, само че единствено на обособени места са вероятни краткотрайни превалявания. Дневните температури и в източните региони ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 23° и 28°.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР