През нощта ще бъде предимно ясно и ще духа слаб

...
През нощта ще бъде предимно ясно и ще духа слаб
Коментари Харесай

Времето в сряда, прогноза на НИМХ

През нощта ще бъде най-вече ясно и ще духа слаб югозападен вятър, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Сутринта тук-там в низините и котловините видимостта ще бъде понижена.

Мъглите са рисково събитие, което постоянно предизвиква произшествия и водачите би трябвало да са деликатни.

Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София – към минус 2°.

Утре преди обяд ще е най-вече слънчево, само че в котловините и към водните басейни ще остане мъгливо или с ниска слоеста облачност.

След обяд от запад облачността ще се усилва, по здрач над западната половина от страната и ще се вплътнява, само че ще бъде съвсем без превалявания. На изток ще остане най-вече слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София – към 8°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там видимостта ще бъде понижена. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усилва и вплътнява, само че ще остане съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра – към 3°.

 В четвъртък, с превръщане и увеличаване напразно от северозапад, ще нахлуе относително леден въздух. Облачността ще е по-често забележителна, без превалявания. В петък вятърът краткотрайно ще е от запад-югозапад. На места, основно в Западна България, ще превали дъжд, към вечерта в Предбалкана и високите котловинни полета – дъжд и сняг. Минималните температури ще останат без основна смяна – близки до 0°, а дневните ще се намалят с 3-5 градуса, оповестиха още синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР