През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От

...
През нощта през страната ще премине студен атмосферен фронт. От
Коментари Харесай

Тази нощ ще вали, но сутринта ще спре

През нощта през страната ще премине леден атмосферен фронт. От запад ще стартират превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. Със захлаждането, дъждът по високите полета на Западна България, в Предбалкана и Лудогорието ще премине в сняг. На места там ще се образува и тънка снежна завивка. Сутринта преваляванията в множеството места ще спрат, най-късно в източните региони.

 2111517365.jpg

Утре денем вятърът ще се усили и в 16 области е в действие жълт сигнален код. Поривите ще доближават до 80-90 км/ч. Облачността ще намалее до слънчево, само че ще остане студено с температури сред 2 и 7 градуса.
 

 2111517364.jpg

В понеделник и вторник ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб, в Източна България до сдържан от югозапад. Температурите ще се покачат бързо и във вторник оптималните ще са сред 10 и 15 градуса. В сряда облачността ще се усили, а в четвъртък тук-там от запад на изток ще превали слаб дъжд. Тогава и температурите малко ще се намалят, само че в петък облачността ще намалее и още веднъж ще се затопли./ Бтв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР