През нощта облачността ще се задържи значителна, на места, главно

...
През нощта облачността ще се задържи значителна, на места, главно
Коментари Харесай

Утре - предимно слънчево, но все още ветровито

През нощта облачността ще се задържи забележителна, тук-там, основно в Североизточна България - с валежи от дъжд и влажен сняг, в планините - от слаб сняг. Вятърът ще отслабне, само че в Дунавската низина ще се задържи сдържан и мощен от запад-северозапад, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 1°.

Атмосферното налягане бързо ще се покачва и в края на деня ще се приближи за междинното за месеца.

Утре облачността ще се раздира и понижава, след обяд, над по-голямата част от страната - до най-вече слънчево време. Вятърът ще остане от запад-северозапад, ще е до сдържан, в Северна България и западната част на Горнотракийската равнина - краткотрайно мощен, само че до вечерта и там ще отслабне. Максималните температури ще са сред 9° и 14°, в София - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - намаляваща до най-вече слънчево време. Сутринта на обособени места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан, северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 8° и 12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е забележителна, към и след пладне - ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа мощен, по високите и открити елементи - плевел, северозападен вятър. Дневните температури ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към минус 1°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР