През нощта облачността ще намалее над цялата страна до ясно

...
През нощта облачността ще намалее над цялата страна до ясно
Коментари Харесай

Пролетта се завръща: Очакват ни по-високи температури

През нощта облачността ще намалее над цялата страна до ясно време. В Дунавската низина и Източна България ще духа слаб вятър от запад-северозапад, до момента в който в котловините на Югозападна България ще бъде съвсем безшумно и основно там ще има условия за слана, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред минус 2°С и 3°С , в София към минус 2°С.

Утре ще бъде слънчево. В следобедните часове над източните региони ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър . Дневните температури ще стартират да се покачват и оптималните ще са най-вече сред 14°С и 19°С, в София - към 15°С . Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

Черноморието

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, след обяд - с краткотрайни нараствания на облачността и тук-там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 11°С и 14°С. Температурата на морската вода е 8°С-10°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, само че с наклонност на намаляване.

Планините

В планините ще бъде слънчево. По-значителни нараствания на облачността ще има след обяд над масивите от Източна България, само че ще бъде съвсем без дъжд. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 9°С, на 2000 метра - към 2°С.

В средата на седмицата ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над източните региони, без превалявания. Вятърът ще отслабва, в западната половина от страната краткотрайно и ще стихва, в източната ще е до сдържан, най-вече северозападен. Сутрин ще е много хладно, минималните температури ще са най-вече сред 0°С и 5°С, в обособени котловини - и по-ниски, ще има условия за слани. Дневните температури ще се покачват.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР