През нощта облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще

...
През нощта облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще
Коментари Харесай

Времето с неприятни изненади още от утре

През нощта облачността ще е забележителна. Валежи от дъжд ще има основно в Западна България. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен, в североизточните региони - към момента югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, в София - към 8°, осведоми Национален институт по метеорология и хидрология.

Утре през страната ще минава леден атмосферен фронт. Облачността ще е забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, на доста места съпроводени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планинските региони. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад, в източните региони - от югозапад, ще е слаб до сдържан. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 17° и 22°, в София - към 17°.

По Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има превалявания от дъжд, по южното крайбрежие съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна, с превалявания от дъжд, над 2300 метра - от сняг. На доста места преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е сдържан от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 5°.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

ВРЕМЕТО НА 26.04.2023, 27.04.2023 и 28.04.2023

В сряда над Централна и Източна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места там ще има краткотрайни превалявания, в източните и планинските региони с гръмотевици. Вятърът ще е от север-северозапад сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен.

Минималните температури ще са съвсем без смяна, а дневните ще се намалят с още 2-3 градуса.

В четвъртък ще остане прохладно, захлаждането ще продължи. Облачността ще е променлива, на обособени места, основно в централните региони от страната ще превали слаб дъжд.

В петък вероятността за превалявания понижава. Вятърът ще отслабне. Ще има повече слънчеви часове. Сутринта ще е по-студено, минималните температури ще са сред 1° и 6°, във високите полета в Западна България и малко по-ниски, а денем ще стартира постепенно стопляне и оптималните температури ще са сред 15° и 20°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР