През нощта облачността ще е по-често значителна и на отделни

...
През нощта облачността ще е по-често значителна и на отделни
Коментари Харесай

Кошмарното време продължава и в петък, гръмотевични бури удрят...

През нощта облачността ще е по-често забележителна и на обособени места ще има валежи от дъжд. Утре, преди обяд ще има раздрана облачност. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици, оповестява Блиц.

На места, основно в планинските региони преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, за София – към 25°. Това заяви дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). 

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от междинното за юли. По Черноморието облачността ще е най-вече забележителна, основно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще са 25°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. На места ще са интензивни и обилни по количество. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 15°.

През почивните дни и в понеделник, основно след обяд и до среднощ, ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, съпроводени и с гръмотевици, вероятни са и градушки. Вероятността за обилни количества е относително дребна, само че въпреки всичко на изолирани места, основно в Северна България и Рило-Родопската област са вероятни местни краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв.м.

Преди обяд, основно в югоизточната половина от страната ще има и слънчеви часове. Температурите едва ще се покачат, само че въпреки всичко ще останат малко по-ниски от нормалните за интервала - преобладаващите оптимални ще са сред 26° и 31°.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР