През нощта облачността над по-голямата част от страната ще се

...
През нощта облачността над по-голямата част от страната ще се
Коментари Харесай

Студено време ни очаква и в последния ден на ноември

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще се задържи забележителна и на обособени места ще превалява слаб сняг. Разкъсвания и понижения на облачността ще има над Югозападна България. Минимални температури в Северна България и по високите полета: сред минус 11 и минус 6 градуса, в Южна - сред 6 и минус 1 градуса, в София - към минус 10 градуса.

В петък над Северна и Източна България облачността ще е забележителна и на обособени места ще превали слаб сняг. Предимно слънчево ще бъде над Югозападна България, а до края на деня понижение на облачността ще има над доста региони и от останалата част от страната. Сутринта тук-там в котловините ще бъде с мъгла. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан, а по крайбрежието на морето - мощен север-североизточен вятър. Максимални температури - в Северна България: сред минус 6 и минус 2 градуса, в Южна България и по крайбрежието на морето - най-вече сред 0 и 5 градуса, в София - към минус 2 градуса.



Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, с валежи от слаб сняг, по южното крайбрежие - дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максимални температури: сред 0 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 жена зима мраз времето ThinkStock/Getty Images
Жълт код за студено време е разгласен за 20 области на страната за 30 ноември, петък, демонстрира информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология п. Предупреждението е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен. В областите край черноморското крайбрежие - Добричка, Варненска и Бургаска ще духа сдържан, по крайбрежието мощен северен вятър, който в композиция с ниските дневни температури  - към и под 0 градуса, ще основава чувството за доста студено време.-->
 времето дъжд жена коте ThinkStock/Getty Images
В останалите области, за които е в действие жълт код за студено време на 30 ноември, температурите денем ще останат под нулата.

Над планините ще духа сдържан източен вятър, който денем ще отслабне, а вечерта ще се ориентира от югозапад и ще стартира да се усилва. Предимно слънчево ще бъде над планините от Югозападна България, като денем понижения на облачността ще има и над масивите от останалата част на страната. Ще бъде съвсем без дъжд. Максимална температура на 1200 метра - към минус 2 градуса, на 2000 метра - към минус 6 градуса.

През нощта против събота вятърът в доста региони ще стихне и минималните температури ще са ниски - сред минус 15 и минус 10 градуса, в Южна България - до минус 5 градуса. В събота и дневните в Северна България ще остават под нулата - най-вече сред минус 7 и минус 2 градуса, в Южна ще са сред 0 и 5 градуса. От запад ще се появи висока облачност.
 зима куче жена времето ThinkStock/Getty Images
В неделя ще се затопля, повече в планините и планинските региони, а в западната и централната част на Дунавската низина ниската облачност ще се задържа през целия ден и ще остава студено, с негативни дневни температури.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР